Utan tf kyrkoherde Daniel Norrbacks vetskap spelades en rockvideo in i Lappfjärds kyrka - en rockvideo som det visar sig att kyrkoherden aldrig skulle ha givit tillstånd att spela in. Det visar sig att det var Norrbacks kollega, kyrkoherden i Närpes som hade givit grönt ljus för inspelningen.

Kyrkoherde Tom Ingvesgård är en sann vän av rockmusik. Han är också gammal polare med före detta Lappfjärdsbon Jimmy Westerlund som spelar gitarr i hårdrockbandet One Desire som spelade in rockvideon i Lappfjärds kyrka.

One Desire ville spela in videon i Lappfjärds kyrka därför att kyrkan i Lappfjärd storleksmässigt påminner om de stora kyrkorna i södra Europa, enligt Westerlund.


Ingvesgård som också är utgången från Lappfjärd kom sig inte för att berätta för kollegan Norrback att han hade givit bandet tillstånd att spela in videon. Lappfjärds kyrka tillhör Kristinestads svenska församling där Daniel Norrback är kyrkoherde.

– Jag blev ledsen när jag fick höra om saken, eftersom jag tycker att det hör till att man frågar den lokala kyrkoherden om lov på förhand, ifall en kyrka ska användas till något annat än församlingens verksamhet, säger Daniel Norrback.

Efter att Norrback hade sett videon skulle han heller inte ha givit tillstånd för inspelningen.

– Bandet sjunger "I will never ever apologize" (svensk översättning: jag kommer aldrig någonsin att be om förlåtelse" . Kristendomens grundbudskap är ju syndernas förlåtelse. Att i Guds hus stå och vråla "jag kommer aldrig någonsin att be om förlåtelse" är nog i mitt tycke att gå över en gräns, säger Norrback.

I bandet ingår förutom Westerlund, André Linman, sång, Ossi Sivula trummor och Jonas Kuhlerg på bas. Linman var tidigare frontfigur i det kända Vasabandet Sturm und drang,

VBL/ÖT har försökt nå medlemmarna i One Desire.

Zoom

One Desire består av Jimmy Westerlund, André Linman, Ossi Sivula och Jonas Kuhlberg. Foto: Pressbild