Parterna i tvisten inom flygbranschen skulle ge sitt svar på medlingsbudet senast klockan 12. Riksförlikningsman Minna Helle hade rekommenderat parterna att godkänna budet. Luftfartsunionen (IAU) förkastade dock budet medan Airpro och Servicebranschens arbetsgivarförbund Palta var beredda att godkänna det, uppger Helle på sin sajt.

Helsingin Sanomat skrev redan på förmiddagen att IAU inte behandlar medlingsbudet eftersom man anser att det följer arbetsgivarens linje för mycket.

Att parterna nu inte kunde enas om en lösning betyder sannolikt att en ny strejk väntar på fredag. Strejken skulle pågå mellan klockan 15 och 19. Man har också varslat om strejker nästa vecka ifall att en lösning inte kan nås innan dess.

Luftfartsunionen IAU och Servicebranschens arbetsgivarförbund Palta tvistar om avtalsvillkoren för de anställda på Airpro som erbjuder markservice.

Riksförlikningsmannen har tidigare sagt att tvisten främst gäller vilket kollektivavtal som ska användas. Hon har beskrivit konflikten som ovanligt komplicerad.

Vi uppdaterar.