Muik fick en bra start när Joel Nyqvist gjorde 1-0 efter bara tre minuter. TIHC kvitterade men André Smulter såg till att Muik gick till pausvila med en 2-1 ledning.

I andra perioden avgjorde Muik mer eller mindre matchen genom att gå i från till 5-1. Två av de tre målen kom i numerärt överläge. TIHC drog bara på sig två utvisningar i matchen, och dem utnyttjade Muik alltså hundraprocentigt. Räddningsstatistiken efter två perioder talade sitt tydliga språk. Gästernas målvakt tvingades till 29 ingripanden mot tio för Axel Nyfors i Muik-målet.

Den tredje perioden slutade 2-2 och över 400 åskådare i Komarov Arena kunde jubla över en perfekt kvalstart.

I: 3.02 1–0 Joel Nyqvist (Artjom Gornostaev, Tony Snickars), 6.18 1–1 Saku Maronen (Tuomas Kallio, Taneli Kallio), 12.31 2–1 André Smulter (Kontulahti, Gornostaev).
II: 31.02 3–1 Nyqvist, 32.48 4–1 Jimmy Sigfrids (Joachim Sundsten) NÖ, 36 22 5–1 Gornostaev (Felix Nyfors, Sundsten) NÖ.
III: 42.33 5–2 Joni Kauvosaari (Ville Huhtakangas, Tuomas Kallio), 48.35 6–2 Filip Lindvall, 49.46 6–3 Taneli Kallio, 51.37 7–3 Gornostaev (Niko Roukala).
Målvakter: Axel Nyfors: 3+7+13=23. Vilppu Vanha: 9+20+9=38.
Utvisningar: Muik: 3x2 minuter. TIHC: 2x2 minuter.