Den amerikanska stjärnan var långt från täten efter första åket och i det andra sviktade hon ännu mer. Hon föll tvåa till sexa och hade hela 2,14 sekunder upp till Brignone. 

Det är sällsynt att Shiffrin, 22, tappar i andra åket. Hon låg 94 hundradelar av en sekund efter inför andra åket. I lördags fick hon nöja sig med en andraplats i slalom.

För Italien blev det däremot en festdag. Brignone vann med suveräna marginalen 1,44 sekunder före Sofia Goggia. Marta Bassino såg till att det blev tre gånger italienskt på prispallen.

Fransyskan Tessa Worley kom femma och säkrade totalsegern i storslalomcupen. Det är hennes första kristallkula. I februari vann hon VM-guld i storslalom.

Supertajt slalomavslutning

Det var tätt efter första omgången i herrarnas sista slalomtävling. Marcel Hirscher, som redan vunnit både allroundcupen, slalomcupen och storslalomcupen, hade åtta hundradelar till godo på svensken André Myhrer efter första åket. Italienaren Stefano Gross var trea, 35 hundradelar efter och österrikaren Mario Matt var 37 hundradelar efter.

Hirscher åkte inte så suveränt som han brukar i andra åket och segern gick istället till Myhrer, medan Hirscher slutade fyra.

Tysken Felix Neureuther åkte upp till en andra plats medan Matt steg till trea. Differensen upp till Myhrer var 14 respektive 15 hundradelar.