Björkqvist och Lybäck flög till London på måndag tillsammans med Lybäcks bror och hans hustru. De hade under dagen gått omkring i London och åkt i pariserhjulet London Eye som står på andra sidan Themsen mittemot det brittiska parlamentet. De hade tänkt fortsätta sitt turistande för att se Big Ben, men de valde i stället att åka i god tid till Heathrow-London flygplats.

– Det är en skrämmande och konstig känsla att vi kunde ha traskat omkring där attacken hände. Nu vill vi bara åka hem till Finland, säger Björkqvist.

När resesällskapet anlände till flygplatsen hade de inte hört om nyheten. De märkte däremot att poliserna var tungt beväpnade. De vet inte i efterhand om det berodde på attacken vid Westminster eller om det hör till standardutrustningen. Björkqvist lade märke till att många talade i telefon och uppdaterade frekvent nyhetsflödet på sina datorer.

– Det verkade som att polisen hade skärpt kontroll. Det har varit många allvarliga miner på flygplatsen. Vi får hoppas att så få som möjligt har kommit till skada.