Sju människor har gripits efter gårdagens förmodade terrordåd i London, enligt Scotland Yard. Polisen i Storbritannien genomförde under morgonen räder på sex adresser i Birmingham och på annat håll. Nu ska säkerheten i parlamentet ses över.

Beväpnade poliser stormade ett bostadshus i Edgbaston i Birmingham i morse, rapporterar Sky News.

Räden har koppling till utredningen av gårdagens attentat vid det brittiska parlamentet, då en person mejade ned fotgängare med bil och knivhögg en 48-årig polisman till döds innan han sköts ihjäl av polisen.

– Vi har sökt igenom sex adresser och gjort sju gripanden. Undersökningen i Birmingham och andra delar av landet fortsätter, säger Mark Rowley på polishögkvarteret Scotland Yard, enligt Reuters.

Säkerheten ses över

Tre människor dödades av den misstänkte gärningsmannen och ytterligare 29 vårdas på sjukhus, sju av dem med mycket allvarliga skador, enligt Rowley. Tidigare har polisen uppgett att fyra dödades.
Säkerheten vid det brittiska parlamentet ska nu ses över, säger Storbritanniens försvarsminister Michael Fallon enligt Reuters.

– Polisen utreder den här mannen, hans medhjälpare, varifrån han kom, säger Fallon till BBC Radio.

– De utreder skyndsamt huruvida andra människor var involverade. Deras arbetshypotes är att det här är kopplat till islamsk terrorism.

"Sjuk attack"

Dådet i London beskrivs av Storbritanniens premiärminister Theresa May som "en sjuk och depraverad terrorattack". Efter attacken samlades människor vid polisavspärrningarna nära parlamentet.

– Polisen gör ett bra jobb. Detta måste vara den säkraste platsen i staden just nu, sade Londonbon Phoebe Lanzer till den norska nyhetsbyrån NTB:s utsända.

Polisnärvaron i centrala London är stor efter attacken och på torget Trafalgar Square, som är populärt bland turister, lyste himlen under natten upp av det blå skenet från polisbilarna.
På torget fanns ett danskt par på semester i huvudstaden.

– Vi fick först information om händelsen genom att familjen skickade meddelanden och undrade om vi var okej. Men vi insåg att något hade hänt när vi såg och hörde alla helikoptrar, sade Morten Bruun till NTB.

Polisen: Internationell terrorism

Polisen uppgav sent under kvällen att attentatsmannen förmodligen var inspirerad av internationell terrorism. Attacken kopplas till islamistisk extremism.

Flera av de skadade är utländska medborgare. Tre franska skolelever, fem sydkoreaner, två rumänska medborgare och en man från Portugal finns bland de skadade.