Rätten konstaterade att kvinnan ordnat en resa för en ung nigeriansk kvinna via Libyen till Italien och slutligen till Finland. Offret tvingades prostituera sig i Italien och Finland. Offret var 19 då hon anlände till Finland.

Joy Ugie, 41, dömdes till fängelse i tre år och tio månader.

I Nigeria jobbade offret som frisör. En kvinna kom till frisersalongen och berättade om en möjlighet att jobba i Europa. Offret träffade sedan Ugie i Italien. Där meddelade Ugie offret att hon har en skuld på 15 000 euro och att skulden ska betalas av med prostitution. I rätten framkom det att offret jobbade som prostituerad i Italien i några månader.

I Finland ordnade Ugie en arbetslokal för offret, som också bodde där. Ugie lade upp annonser för sextjänster på internet. Offret tvingades ta emot 5–6 sexköpare var dag. Ugie fick betalningarna medan offret inte fick något alls.

En annan, 36-årig nigeriansk kvinna, dömdes också i målet. Hon fick fyra månaders villkorligt fängelse för bland annat koppleri. Rätten konstaterade att hon inte kunde jämställas med Ugie som förövare. Hon hade anlänt till Finland några dagar före offret och jobbade också som prostituerad. Hennes roll kan enligt rätten ganska långt likställas med offrets.