Mercedes förväntas fortsättningsvis vara den snabbaste bilen i F1 och Bottas tror att han kommer att kunna få ut allt ur bilen.

– Jag är redo att tävla. Jag är säker på att jag kan pressa vår bil till dess yttersta gränser, säger Bottas.

Bottas gjorde väl ifrån sig under vintertesterna, men Lewis Hamilton är fortsättningsvis förstaförare i stallet. Hur snabba de två är i förhållande till varandra klarnar dock först under säsongen.

– Jag känner mig på alla vis redo att inleda säsongen. Jag tror att jag utnyttjat den förberedande tiden perfekt trots att det funnits massor att lära sig i ett nytt stall. Känslan för bilen har ändå förbättrats för var gång och utvecklingen fortsätter garanterat under tävlingshelgen, säger Bottas.

Finländaren är ute efter karriärens första GP-seger medan Hamilton är trefaldig världsmästare.

– Jag tar ett steg i taget, säger Bottas.

Räikkönen tyst

Ferraris förare var inte tillgängliga för pressen under torsdagen – ett dygn före kvalet inför säsongens första grand prix.

Ferrari stod för en förhållandevis svag insats i fjol och är pressat att visa bättre takter i år. Räikkönen kunde ändå bjuda sin stallkamrat Sebastian Vettel på bra motstånd förra säsongen och har fortsatt köra bra under vinterns tester.

Utgående från de europeiska testkörningarna är det Ferrari som är första utmanare till storfavoriten Mercedes. Räikkönen har sagt att han gillar ändringarna som gjorts på bilarna i takt med att regelverket setts över.

Ferrari verkar ha lyckats bra med fästet för framhjulen, vilket i sin tur lär passa Räikkönens körstil.

Sebastian Vettel är ändå uttalad förstaförare i Ferrari även i fortsättningen.

Räikkönen, som fyller 38 under den kommande säsongen, har hittills tagit hem 20 lopp i VM-serien. En seger till behövs för att gå om Mika Häkkinen i alla tiders statistik.

Nico Rosberg vann Australiens gp förra säsongen. Räikkönen bröt, medan Bottas, då i Williams, körde i mål som åtta. Rosberg inledde säsongen i Mercedes, avslutade den som världsmästare och bestämde sig kort därefter för att lägga ner hela karriären.