Sommaren bjuder på flera konserter med den nya skivan vars musik riktar sig till ”barn och barnlika”. Det är musik med roliga, rytmiska och stämningsfulla låtar varvat med tankar ur de två trollens vardag.

Skrubiluttan Å Skubilej består av Marianne Maans och Désirée Saarela-Portin som båda är professionella folkmusiker. Deras instrument är sång, fiol, gitarr, mandolin med mera.

Désirée Saarela-Portin är singer-songwriter och utbildad musikpedagog från Yrkeshögskolan Novia med folklig sång som huvudämne. Désirée har studerat folkmusik vid Sibelius-Akademins folkmusikavdelning där hon avlade sin magisterexamen hösten 2013. Désirée har i huvudsak fokuserat sig på den finlandssvenska folkmusik- och folksångstraditionen.

Saarela-Portin uppträder både solo­ och i olika ensembler. Den nya skivan ”Mellan världar” med gruppen Désirée Saarela & Triskel kom ut våren 2016.

Marianne Maans är musikmagister utbildad vid Sibelius-Akademin och folkmusiker med rötterna i den Österbottniska fioltraditionen. Den finlandssvenska folkmusiken är hennes specialområde och hon jobbar mångsidigt som musiker, med olika projekt samt som pedagog.

Marianne uppträder solo och i olika grupper, samt komponerar och arrangerar folkmusik för bl.a. körer. Hon har även gett ut CD-skivor solo och med olika ensembler.