– Det kommer att kännas overkligt, säger Colorados lagkapten Gabriel Landeskog.

Den svenske NHL-spelaren från Stockholm ställs därmed mot en annan svensk lagkapten: Erik Karlsson i Ottawa. I Colorado spelar också Carl Söderberg och Anton Lindholm. Ottawa spelar Viktor Stålberg och Fredrik Claesson.

– Det är verkligen spännande. Vem hade trott att man skulle få spela NHL-matcher i sin hemstad. Det kommer att kännas overkligt, säger Gabriel Landeskog till nhl.com.

– Det blir coolt, och jag är säker på att många människor från Stockholm kommer heja på Avalanche och många från Göteborg på Senators, fortsätter han.

När NHL tidigare har lagt matcher i Europa har det varit premiärmatcher, men årets matcher spelas en månad in på säsongen.

Båda de aktuella lagen har en finländsk spelare i sina led just nu: Mikko Rantanen spelar för Colorado och Jyrki Jokipakka i Ottawa.

Senaste gången som det spelades NHL-matcher i Sverige var 2011 då New York Rangers mötte Los Angeles och Anaheim i Globen. Helsingfors har bjudit på NHL-matcher 2009, 2010 och 2011.

"Vi har fler svenska spelare än någonsin i NHL, och vi är väldigt glada över att NHL Globe Series kommer att ge oss möjligheten att visa upp ett antal av dem, tillsammans med sina NHL-lag, i deras hemland", säger NHL-kommissionären Gary Bettman i ett pressmeddelande.