Finland föll med 2–0 (2–0) borta mot Turkiet i fredagskvällens VM-kvalmatch. Förlusten innebär att Finland fortsätter som nästjumbo i grupp I med en inspelad poäng.

Inför matchen handlade snacket i det finländska lägret om att spela sig ur turkarnas press och vinna boll och hugga snabbt. Och att hugga snabbt var precis vad Turkiet gjorde. Efter att Perparim Hetemaj pangat upp bollen på läktaren ur ett hyfsat skottläge blev det party i Antalya.

MÅL! Ytterbacken Ismail Köybasi skickar in ett lågt inlägg som skarvas vidare av Olcay Sahan vid främre stolpen. Det blåvita försvaret står på hälarna och anfallaren Cenk Tosun kan enkelt peta in 1–0 i 9:e minuten.

Och det skulle bli mer.

MÅL! Kari Arkivuo och Joel Pohjanpalo lyckas inte hålla Cenk Tosun på en hörna och nicken sitter via bortre stolpen. 2–0 i 13:e minuten.

Efter cirka 25 minuter slog turkarna av på pressen och Finland började småningom få lite ordning på spelet. I 42:a minuten fick Hetemaj yta vid straffområdeslinjen och knorrade i väg ett läckert skott som tog i kryssribban.

Andra halvlek

Finland fick ett bra läge i början av andra halvlek. Sakari Mattila nickade undan och Robin Lod såg hur den turkiska backlinjen var uppe vid mittlinjen. Lod frispelade Teemu Pukki, men turkiska målvakten Volkan Babacan läste situationen perfekt och var före Pukki på bollen – ungefär halvvägs uppe på egen planhalva.

Turkarna började maska och spela av tid i ett tidigt skede. Finlands förbundskapten Markku Kanerva gav Moshtagh Yaghoubi chansen att debutera i A-landslaget, och bytte även in Eero Markkanen, men Finlands jakt på reducering förblev blek – också efter att Petteri Forsell blivit inbytt.

Finlands laguppställning (4–4–2): Lukas Hradecky – Jere Uronen (v), Niklas Moisander, Paulus Arajuuri (v), Kari Arkivuo – Perparim Hetemaj, Alexander Ring (v, 84 min, Petteri Forsell), Sakari Mattila (v, 67 min, Moshtagh Yaghoubi), Robin Lod – Teemu Pukki (v), Joel Pohjanpalo (72 min, Eero Markkanen).