Aho stod för Carolinas första mål som han slog in i andra perioden och för segermålet i tredje perioden.

Aho som spelar sin första säsong i den nordamerikanska ishockeyligan har redan tagit poängen 23+23.

Genom segern stärkte Carolina sina ställningar när det gäller att nå en plats i playoff. Carolina ligger nu fem poäng från Boston som har den sista playoffplatsen. Carolina har spelat två matcher färre än Boston.

Barkov tog tre poäng

Floridas Aleksander Barkov var också effektiv i natt. Barkov gjorde ett mål mot Chicago och tog två poäng för assist. Barkovs poängsaldo för den här säsongen är 21+30.

Barkovs lagkamrat Jonathan Marchessault gjorde sitt första hattrick under sin NHL-karriär när Florida utklassade Chicago med 7–0. Barkov assisterade Marchessault i ett av målen. Florida kämpar hårt för att nå playoff och ligger nu sju poäng från Boston.

Montreals Artturi Lehkonen passade ett mål när laget vann över Ottawa med 3–1. Målvakten Pekka Rinne parerade 26 skott i Nashvilles mål när laget slog San Jose med 7–2.