Jakobstadsnejdens Telefon (JNT) fortsätter att bygga ut fibernätet i Österbotten. Sedan tidigare levererar JNT kabel-tv-tjänster till cirka 15.500 hushåll i regionen.

Nu utvidgas servicen ytterligare till att också omfatta kabel-tv-nätet i Nykarleby och Pedersöre. Detta efter att JNT kommit överens med Telia om att nätet överförs till JNT. Ändringen omfattar endast kabel-tv- och betal-tv-tjänsterna. Övriga tjänster levererar Telia även i fortsättningen.

- Vi är glada över att kunna bredda vår närvaro i dessa områden. Vi jobbar aktivt med att säkerställa god kommunikationer i regionen och ett led i utvecklingen är att erbjuda dessa kunder en smidig övergång till JNT:s tv-tjänster, säger JNT:s vid Maria Höglund i ett pressmeddelande.

Under en övergångstid garanterar JNT tillgång till kabel-tv-tjänster i det gamla nätet, men på lång sikt krävs övergång till fiber.

- Vi uppskattar att investeringsbehovet är drygt 1 miljon euro för att modernisera och leverera kabel-tv-tjänster via fiber till dessa kunder under de kommande åren, säger JNT:s nätchef Daniel Finell.

Inom kort får de berörda kunderna i Nykarleby och Pedersöre nya kabel-tv-kort från JNT och praktisk information om hur övergången från Telia till JNT görs.