Söndagens 2–1-hemmaseger över Vancouver håller slutspelsförhoppningarna matematiskt vid liv, även om Winnipeg tvingades spela utan sin finländske stjärna Patrik Laine, som var sjuk.– Han mådde aningen dåligt på morgonen, sade Jets chefstränare Paul Maurice efter morgonträningen.

Laines tillstånd förbättrades inte under dagen och han tvingades därför stå över en match för nionde gången i år. Under sina 67 spelade matcher har Laine gjort 34 mål och fått 37 passningspoäng. Med det delar han första platsen för nykomlingar tillsammans med Torontos Auston Matthews som har spelat sju matcher mer.

Winnipeg ligger på tionde plats i den västra konferensen och skillnaden till St. Louis som just nu har den sista slutspelsplatsen är 11 poäng.

Winnipeg har sex matcher kvar att spela och St. Louis åtta så det krävs nästan ett mirakel för att Winnipeg ska ta sig vidare.

I den östra konferensen jagar Philadelphia Flyers en slutspelsplats och tog en viktig bortaseger mot Pittsburgh. Valtteri Filppula förde upp Philadelphia i en 2–1-ledning i den andra perioden och i den tredje perioden gjorde laget hela fyra mål och vann matchen med 6–2.

Det här var Filppulas nionde mål för säsongen och det andra i Philadelphias spelskjorta. Det föregående målet gjorde han i början av mars strax efter att han hade flyttat från Tampa Bay till Flyers.

Av de finländska målvakterna var Dallas Kari Lehtonen i elden. Lehtonen knep 20 skott då Dallas besegrade New Jersey med 2–1 efter förlängning. Dallas har liksom Winnipeg en matematisk möjlighet att nå slutspelet, men förhoppningarna är nog inte särskilt stora där heller.