I samarbete med Ahola Transport planerades och specialbyggdes det som skulle komma bli FSS:s nya trailer som används för skidvallning. Bilen som till 80 procent består av utrymme för skidvallning och 20 procent personalrum togs i bruk under junior-FM i mitten på mars i år.

En stor del av FSS skidåkare anlitar FSS-servicetjänster under de nationella stortävlingarna och Skandinaviska cupen. Servicen arbetar med mottot ”med fokus på framgång”. Främst arbetar servicen med fyra områden: glidvalla-, struktur-, fäste- samt skidval.

Under tävlingshelgerna arbetar två till tre personer i tätt samarbete med personal från det svenska vallabrandet. Under säsongen 2016-2017 kommer cirka 350 skidpar att bli preparerade för tävling under tolv tävlingshelger.

– Förutom dessa prepareras otaliga testvallningar för att komma fram till den slutliga vallningen som används i tävling, berättar Johan Öhberg, serviceansvarig för FSS.

Förbundstränaren Henrik Byggmästar från Jakobstad poängterar även att den nya vallatrailern och dess servicecenter förbättrar vallarnas arbetsförhållanden avsevärt.

– De har nu tillgång till ergonomiska, ljusa och luftiga utrymmen med god ventilation. Nu har vi äntligen ypperliga möjligheter till ett fungerande samarbete som krävs under hektiska tävlingsdagar.

Förutom förbättrade arbetsförhållanden för servicepersonalen möjliggör utrymmet längst fram i trailern även en stund för social samvaro eller varför inte ett uppbyggande samtal för att fokusera på framgång. Allt det här bidrar även till att den sociala samhörigheten inom FSS ökar ytterligare.