Resultatet förbättrades trots minskad omsättning jämfört med 2015 och en fortsatt utmanande verksamhetsomgivning. Omsättningen 2016 var 296 miljoner euro (309,7 miljoner), vilket är en minskning med 4,4 procent.

Verksamhetsområdena Färdigmat Finland, Panini och Djurmat ökade i både omsättning och resultat, medan Snellmans Köttförädlings och Snellman Pros omsättning minskade men resultatet förbättrades.

Soliditetsgraden förbättrades från 37 procent (2015) till 42,8 procent.

- Utvecklingen av affärsverksamheten och den framtida tillväxten stöds av flera utvecklingsprojekt som pågår för närvarande. Vi har förenhetligat koncernens funktioner och sätt att arbeta, intensifierat samarbetet och effektiviserat verksamheten, vilket har lett till besparingar, säger Snellmans koncerndirektör Leena Laitinen i ett pressmeddelande.

2016 var ett krävande år för både köttförädlingen som producenterna, men mot slutet av året lyckades koncernen förbättra den relativa lönsamheten i Snellmans Köttförädling.

- Vi vill lyfta fram det viktiga arbete som producenterna gör och deras satsning på samarbete i det rådande utmanande ekonomiska läget, säger koncernens styrelseordförande Henrik Snellman.

Producenterna får en tilläggslikvid på totalt 1,2 miljoner euro som en engångssumma, som betalas till avtalsgårdarna Lantgårdens Bästa i relation till djurförsäljningen under 2016.