Oavsett om din genre är black metal, EDM eller akustiska ballader har du möjligheten att få ställa dig på en scen och spela din musik för publik. Det är Finlands Svenska Ungdomsförbund och Yle X3M som tillsammans ordnar Popturné 2017 och nu söker oetablerade artister i alla åldrar. Det enda kravet är att de flesta av bandets medlemmar har svenska som modersmål.

Turnén består av fyra semifinaler på fyra orter i Svenskfinland och den 19 maj kommer turnén till Österbotten och The Doo Bop Club i Vasa. På varje ort uppträder tre utvalda band eller artister och en av dem går vidare till den stora finalen. Den slutliga segraren får boka in tre datum i sin kalender och spelar på Popkalaset i Borgå, X3M live i Ekenäs och på Musik och Talang i Vasa.

Popturnén har ordnats både 2012 och 2014 och den första turnén vann Satin Circus som senare fick ett skivkontrakt med Sony Music.

Är du en oupptäckt supertalang? Har du och ditt band sett nog av garagets fyra väggar och längtar efter att ställa er på en scen? Anmäl dig här och ta ett första steg mot berömmelse och ditt liv som artist. En jury väljer ut 12 deltagare bland alla anmälda artister.

Så här ser spelschemat ut

  • Semifinal 1: Bar Loose i Helsingfors, 10 maj.
  • Semifinal 2: Doo-Bop Club i Vasa, 19 maj.
  • Semifinal 3: Santa Fé, Ekenäs, 24 maj.
  • Semifinal 4: Harry's Pub i Pargas, 27 maj.
  • Final: La Fiesta i Borgå i 9 juni.
  • Vinnaren får uppträda på X3M Live i Dragsvik, Ekenäs den 13 juni, på Popkalasets stora scen i Borgå den 26 augusti och på Musik och Talang musikkonferensen i Vasa den 19-20 september.