Detta vet vi hittills om lastbilen som kraschade in i Åhléns city i Stockholm:

14.53 (15.53 finsk tid) på fredagen kom larmet om att en lastbil kört in i människor på Drottninggatan i centrala Stockholm och sedan in i Åhlénshuset.

Fyra människor har dödats i den misstänkta attacken.

Nio skadade personer, varav ett barn, vårdas fortfarande på lördagsmorgonen på sjukhus. Sex personer har under natten fått lämna sjukhusen.

Utrikesministeriet har inga uppgifter om att något av offren skulle ha varit finländare men har ännu inte kunnat utesluta det.

Strax efter kraschen gick polisen ut med en bild på en man som kan ha kopplingar till dådet.

En man greps på fredagskvällen i Märsta utanför Stockholm. Han passar in på signalementet på bilden som polisen gått ut med. Mannen anhölls natten till lördagen på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden, misstänkt för terrorbrott genom mord.

Lastbilen som användes stals tidigare på fredagen och tillhör Spendrups. Föraren ska vid tillfället ha försökt att stoppa gärningsmannen.

Statsminister Stefan Löfven sade under en presskonferens på fredagen att allt tyder på terrordåd.

All trafik runt city, inklusive tunnelbana och tåg, stängdes av strax efter dådet och polisen uppmanade personer att inte röra sig i centrala Stockholm.

Enligt uppgifter till Dagens Nyheter avlossades skott även vid Fridhemsplan på Kungsholmen, uppgifterna dementerades i ett senare skede.

Polisen har beslutat om att införa gränskontroller ut ur Sverige.

Säpo höjer inte säkerhetsnivån från nivå tre där den legat sedan 2010.

Flera köpcentrum i och utanför Stockholm utrymdes på fredagen och Dramaten och SF:s biografer höll stängt under kvällen.

Under flera timmar var all pendeltågs- och tunnelbanetrafik avstängd, men strax före klockan åtta på kvällen gav polisen grönt ljus till SL att dra i gång tunnelbanan igen. Även tågstoppet hävdes.