En tredjedel, eller 9 av 27, ställer nämligen inte upp för återval. Tillsammans samlade de i förra valet nästan 1 000 röster av totalt 4 000 röster som nu ska delas om.

I Munsala handlar det om 339 rörliga röster, i Jeppo 377 röster och i landskommunen 240.

Många av dem som lämnar fullmäktige är starka profiler som inte bara haft säte i fullmäktige utan som under en lång räcka av år delat på de allra tyngsta posterna i staden.

Centern med ett mandat i fullmäktige är inte alls med i valet. Kommer SFP att lyckas återta det mandat som Centern tog av partiet för åtta år sedan och räkna in 21 mandat i kväll? Eller är det SDP, som igen anses ha gjort ett strålande nomineringsarbete, som ökar sin representation i Nykarleby?

Redan för åtta år sedan hoppades SDP på två tilläggsmandat. Besvikelsen var därför stor i SDP-lägret då man fick hålla tillgodo med sina fem mandat.

Kommer Jan-Erik Frostdahl, (SFP) att lyckas med sin comeback, efter att han i ilskan lämnade sin plats mitt i mandatperioden. Hur går det för Fredrik Backlund (SFP) och Anna Caldén, (SDP) som trillade ur i förra valet, men som både nu gör ett nytt försök.

Hur går det för dem som bytt parti, eller Ted Saari, fullmäktige som bytt från SDP till SFP och Aki Leppävuori som hoppat över från Centern till Sannf?

Och kommer kvinnorna att lyckas öka sin representation från 8 platser av 27 då de endast är 17 av totalt 53 kandidater i Nykarleby?