De gröna har det största stödet i de större städerna, men det kan hända att det spritt ut sig till medelstora och mindre städer, säger Sundberg.

– De gröna är ett parti att räkna med framöver. Det har att göra med att Ville Niinistö har lyckats som partiledare och appellerar till väldigt många unga och välutbildade och urbana väljare.

Sannfinländarna kommer med stor sannolikhet att förlora en hel del i det här valet, tror Sundberg.

– Det kanske inte är så muntert för dem.

Du tror inte att terrordådet i Stockholm gynnar Sannfinländarna?

– Det här är ett kommunalval ändå. Man brukar säga att folk inte är så politiskt intresserade, men när Trump blev vald till president pratade plötsligt alla politik. Det engagerade. Terrorattacker gör det förstås också, men om det sedan leder till att man går och röstar är sedan en annan historia. Men man kan inte säga att folk skulle vara helt ambivalenta när det gäller politik.

I Yles sista opinionsmätning före valet i torsdags låg SDP, Centern och Samlingspartiet några tiondelsprocent från varandra, men i förhandsrösterna har SDP fått ett betydligt försprång, 20,7 procent av rösterna mot Centerns 19,9. Men det är för tidigt att sia något om det. Opinionsmätningarna får man ta med en större nypa salt än förut eftersom färre och färre svarar på dem, säger Sundberg.

Dessutom har Centerns väljare ofta gått till valurnorna först på valdagen.

– Centern är det största fullmäktigepartiet, påminner Sundberg.

För SFP:s del är det också för tidigt att säga något.

– Är det ett lågt valdeltagande så vinner SFP, det är en enkel matematik. (FNB–HELLEVI RAITA)