Av regeringspartiernas ledare är Samlingspartiets Petteri Orpo på väg att komma in i fullmäktige i Åbo och Sannfinländarnas Timo Soini i Esbo.

Centerns ordförande Juha Sipilä ställde inte upp i kommunalvalet.

Även oppositionsordförande samlar röster i sina kommuner.

De grönas Ville Niinistö och Vänsterförbundets Li Andersson kandiderade båda i Åbo och båda ser också ut att få ett säte i fullmäktige.

SFP:s Anna-Maja Henriksson och Kristdemokraternas Sari Essayah ser också ut att ha gjort ett gott resultat. Henriksson ställde upp i Jakobstad och var vid niotiden röstdrottning i staden. Essayah hade samlat flest röster i Lapinlahti och låg fyra i jämförelsetalen.

Av Sannfinländarnas ordförandekandidater hade Jussi Halla-aho fått över 2 000 röster och Sampo Terho över 1 400. Båda ställde upp i Helsingfors och båda går igenom.

Småpartier får mandat i huvudstadsområdet

Det fanns 16 partier i partiregistret inför kommunalvalet. Åtminstone ordförandena i det nygrundande Feministiska partiet, Medborgarpartiet och Piratpartiet ser ut att gå igenom i sina kommuner.

Medborgarpartiets ordförande Paavo Väyrynen ställde upp som obunden på Kristdemokraternas lista i Helsingfors. Feministiska partiets ordförande Katju Aro såg också ut att gå igenom i samma stad, medan Piratpartiets ordförande Jonna Purojärvi var på väg in i fullmäktige i Jyväskylä.

Ordförande för Finlands kommunistiska parti Juha-Pekka Väisänen torde inte platsa i fullmäktige i Helsingfors och Djurrättspartiets Saana-Maria Majatie verkar inte gå igenom i Åbo. Självständighetspartiet gick till val utan ordförande.