Som en del av konstprojektet #alonetogether (ensamma tillsammans) har den kontroversiella skådespelaren Shia LaBeouf flyttat in i en isolerad stuga någonstans i finländska Lappland. Även två andra konstnärer, finländska Nastja Säde Rönkön och brittiska Luke Turner, har bosatt sig i varsin stuga och deltar i konstprojektet. De har ingen kontakt med andra förutom via en livestream som besökare på nutidsmuseet Kiasma i Helsingfors kan ta del av. Där kan besökarna prata med de tre isolerade artisterna.

Zoom

I stugan inne på Kiasma finns livestreamen och möjligheten att snacka bort en stund med Shia LaBeouf. Foto: Skärmdump



Konstprojektet är en del av utställningen ARS17 som öppnade på Kiasma 31 mars.

LaBeouf skapade en hel del rubriker i början av året på grund av sin anti-Trump-kampanj. Hans livestream som skulle pågå i fyra år stängdes ner av polisen på grund av våld och hot om våld. Bland annat avlossades skott riktade mot kampanjen och LaBeouf tvingades flytta installationen till Texas från New York. Men inte ens det hjälpte.

Skådespelaren LaBeouf är känd från filmer som "Transformers" och "Indiana Jones och kristalldödskallens rike". Han har vana av att skapa rubriker på grund av sitt beteende, bland annat har han kastats ut från en teater när han stört ordningen och vägrat släcka en cigarett. Följande dag blev han anklagad för att ha försökt stjäla mat av en hemlös.