Genast efter matchen fortsätter lagbygget inför hockey-VM.

– I kväll ska vi ha möte med träningsledningen och (general manager) Jere Lehtinen. Vi har en hel del nya spelare på kommande medan en del får gå, de får besked i morgon. På tisdag fortsätter vi med VM-läger i Helsingfors, sade Finlands chefstränare Lauri Marjamäki till FNB per telefon.

I första perioden åkte Finland på två utvisningar och en av dem straffade slovaken Libor Hudacek för: han sköt pucken i övre krysset med sex sekunder kvar av powerplay.

Andra perioden hade blivit drygt fem minuter gammal då Lukas Cingel överlistade Finlands målvakt Joni Ortio med ett precisionsskott. I periodens sista minut lyckades Palola efter vunnen tekning reducera till 1–2 i numerärt överläge.

– I början av matchen var vi långsamma, i andra redan betydligt bättre. Det gäller att hålla sig i rörelse, det är a och o, sade Palola till Yle.

I början av tredje perioden utjämnade Kemppainen till 2–2 och Finland verkade starkt. Men då Ville Lajunen bröt sin klubba lyckades Slovakien utnyttja läget direkt och kontringen slutade med att David Skokan lyfte in 3–2 efter en sidledspassning från Vladimir Dravecky.

– Matchen gick bättre ju längre den led, det är synd att vi miste tredje perioden då klubban bröts. Vi saknade lite skärpa i målskyttet, sade Marjamäki.

Matchen fick ett dramatiskt slut då Hudacek flög med huvudet före i sargen då Pekka Jormakka snubblade rakt framför honom. Hudacek var vid medvetande men låg länge på isen innan han bars ut på bår.

Lagen möttes senast för två dagar sedan, i Kosice. Då vann Lejonen klart med 3–0.