JYP har vunnit bronset i FM-ligan i ishockey. JYP besegrade HIFK i bronsmatchen i Jyväskylä med 6–5 efter förlängning. Michel Miklik gjorde segermålet i förlängningens första minut.

– Det var säkert hockey i publikens smak. En kedja hos IFK var glödhet och vi fick inte stopp på dem. Men lyckligtvis slutade det så här. Det är betydligt roligare att avsluta säsongen så här än att återvända till omklädningsrummet efter ett baklängesmål, sade JYP:s lagkapten Juha-Pekka Hytönen som sköt två mål i matchen.

HIFK:s första kedja med Juuso Puustinen, Roope Hintz och Joonas Rask stod bakom gästernas alla mål.

– Det grämer så förbannat. Vi kunde ha vunnit, sade Puustinen som sköt tre mål och passade till två.

Han var också besviken över att laget tvingats vänta i över en vecka på att få bronsmatchen undanstökad.

– Det är roligt att spela hockey och det är vårt kära yrke, men bronsmatchen är nog ganska onödig. I mer än en vecka har vi rullat tummar och väntat. Bronsmatchen ingår inte i programmet i alltför många serier numera och jag hoppas det var sista gången den spelades i den här serien.

JYP inledde matchen starkt och gick upp i en tvåmålsledning men HIFK utjämnade innan första periodpausen. Efter andra perioden ledde JYP med 4–3.

Då Sami Niku vid 57.06 gjorde 5–4 för JYP såg det redan ut som att medaljen var avgjord – men Puustinen kvitterade bara 25 sekunder senare och förde matchen till förlängning.

Blott 45 sekunder in i förlängningen avgjorde Miklik sedan matchen till hemmapublikens förtjusning.