Om Barcelona ska stoppa det finns bara ett sätt – seger.

Lagen kommer till det klassiska stormötet med olika psykologiska förutsättningar.

Ett uppblåst Real Madrid som slog ut Bayern München i kvartsfinalen i Champions League efter fem (!) mål av Cristiano Ronaldo i dubbelmötet.

Ett demoraliserat Barcelona som enkelt utmanövrerades av Juventus i sin kvartsfinal. Dessutom med förluster i fyra av de sex senaste bortamatcherna i ligan.

Lägg därtill att Los Blancos leder spanska Primera División på 75 poäng (efter 31 matcher) före Barcelonas 72 poäng (32 matcher).

Vinner Real Madrid i kväll blir avståndet sex poäng, plus en match till godo, med fem ligaomgångar kvar. Med tanke på det på pappret överkomliga spelprogrammet blir sannolikheten för att missa titeln knappt mätbar.

"Inte favoriter"

En vinst i El Clásico – då kommer i alla fall de drygt 80 000 på hemmaarenan Santiago Bernabéu att jubla som om saken är klar.

Faktum är att även oavgjort lär räcka för att hålla Barcelona borta från pokalen.

Men Real-tränaren Zinedine Zidane gör allt för att tona ned förväntningarna:

– Vi är inte favoriter, vad än folk säger om att ett lag har övertaget över det andra. Vi måste kämpa hårt, Barcelona är ett fantastiskt lag som kan ge dig problem vilken sekund som helst, sade Zidane på lördagens presskonferens, enligt Real Madrids webbplats.

Messis magi

Barça får som så många gånger förr främst hoppas på magi från Lionel Messi, som leder skytteligan med 29 mål före sin anfallskollega Luis Suárez (24) och Cristiano Ronaldo (19).

Ett avbräck i det katalanska lagets offensiv är förstås att den brasilianska superstjärnan Neymar är avstängd.

I höstens El Clásico blev det 1–1 på Camp Nou i Barcelona efter en sen kvittering av Real-backen Sergio Ramos, specialist på viktiga mål i stora matcher.

Real Madrid har inte vunnit La Liga sedan säsongen 2011–12.