Wayne Rooney, tillbaka i startelvan, tackade för förtroendet genom att fastställa resultatet till 2–0.

Zlatan Ibrahimovics knäskada uppges hålla honom borta resten av säsongen. Inför söndagens Premier League-match mot Burnley visade medspelarna sitt stöd till svensken, liksom till den på liknande sätt långtidsskadade backen Marcos Rojo, genom att värma upp med deras namn på ryggen.

– Ingen spelare förtjänar att bli skadad, men de här två fallen är extra ledsamma. För Zlatan, i det här skedet av hans karriär, är det verkligen tungt. Och Marcos var förmodligen i sin bästa form någonsin. Jag är verkligen ledsen för deras skull, sade Manchester Uniteds tränare José Mourinho till Sky Sports inför matchen.

Åtta nya spelare

Skadorna tvingade Mourinho till en rad förändringar i mötet med Burnley och totalt var det åtta nya spelare i startelvan jämfört med senast.

En av dem, Wayne Rooney, hade inte startat en ligamatch sedan början av mars och var på hugget när han fick chansen. Anfallaren hade flera chanser tidigt i matchen och lyckades även peta in en retur i den 39:e minuten.

Pogba skadad

Dessförinnan hade Anthony Martial gjort 1–0 efter en fin omställning som han själv satte igång innan han spelade ut till Ander Herrera som i sin tur spelade tillbaka till Martial, som rullade in sitt fjärde ligamål för säsongen.

Oroväckande för skadedrabbade Manchester United var att Paul Pogba klev av skadad, men det är oklart hur allvarligt det är.

Tabellfyran United är nu en poäng efter Manchester City inför derbyt nästa helg.

Liverpool förlorade hemma mot Crystal Palace med 1–2 efter två mål av den förre Liverpoolspelaren Christian Benteke. Han kvitterade till 1–1 i slutet av första halvlek och avgjorde på hörna i mitten av andra.

Liverpools enda mål gjordes av Coutinho på frispark i första halvlek.