Katternökoncernens omsättning för 2016 uppgick till 142 miljoner euro. Det är en minskning på 3,9 procent jämfört med året innan.

Minskningen beror enligt bolaget främst på att man sänkte elpriset samt att 2016 var både torrare och mindre blåsigt än 2015 vilket minskade på den egna elproduktionen.Trots minskad omsättning ökade vinsten före skatter och andra avdrag till 21,4 miljoner euro.

Enligt bolagsstämmans beslut betalar koncernen 2,95 miljoner euro i vinstutdelning till sina ägare. För största ägaren Jakobstads Energi, det vill säga staden betyder det en intäkt på 1,2 miljoner euro.

Koncernen ökade också sina investeringar till 32,4 miljoner euro i fjol. De största enskilda investeringarna var kraftvärmeverket i Sveg i Sverige samt satsningar i väderoberoende distributionsnät i Österbotten och Härjedalen.

Enligt vd Roger Holm har Katternökoncernen en stark plattform att bygga vidare på. I pressmeddelandet konstateras att företaget har satsat länge på förnybar energi. Vindkraften står bland annat för 22,2 procent av Katternös totala elproduktion.