Sannfinländarna fick också språkexperimentet och stoppade höjningen av flyktingkvoten.

– Jag förstår inte att Centern och Samlingspartiet så där bara går med på det, säger Henriksson.

Hon förvånar sig också över kombinationen av kultur- och idrottsministerposten med Europaministerportföljen och säger att det är en mycket märklig kombination. Hon tycker också att det är mycket märkligt att portföljen tilldelas Sannfinländarna som har två ordförandekandidater som är oerhört EU-skeptiska och en gruppordförande som uttalar sig på ett sådant sätt att han vill ha en folkomröstning om ett utträde ur EU och övergång till egen valuta.

– Det får en att fundera på hur regeringens prioriteringar på riktigt ser ut och varför Centern och Samlingspartiet ger Sannfinländarna så här mycket utrymme. Svaret är väl att man vill bädda i ordförandevalet för en utgång som ska landa på ett visst sätt.

Henriksson kritiserar regeringen för att den inte kommer att nå sina sysselsättningsmål och bryta skuldsättningen.

– På det sättet är resultatet av halvtidsöverläggningarna magert.

Hon förundrar sig över att man med en så stor frenesi fortsätter driva vårdreformen och valfriheten trots att det är möjligt att vården börjar kosta mer istället för att leda till de besparingar man hoppats på.

– Det skulle vara bättre att ta en paus.

Henriksson tycker det är bra att man satsar mer resurser på den inre säkerheten, gränsbevakningen och försvaret,

– Att man ger 15 miljoner till yrkesutbildningen när man först tagit 190 miljoner – det är ett litet plåster på såren, det värmer inte hemskt mycket. Men det är sådant man sysslar med. Det man tidigare tagit mycket ifrån ger man nu lite tillbaka till.