Centerns partiorgan ska besluta om en ny jord- och skogsbruksminister på morgonen. Riksdagsledamot Jari Leppä ligger enligt FNB:s uppgifter bäst till för jordbruksministersposten. Han ville inte kommentera frågan i går. Andra namn som nämnts är riksdagsledamöterna Mauri Pekkarinen och Anne Kalmari.

Samlingspartiet ska utse en justitieminister. Den portföljen torde gå till juristen och riksdagsledamoten Antti Häkkänen, som också är partiets vice ordförande.

Även Sannfinländarna torde ge besked om vem som blir partiets kultur-, idrotts- och Europaminister. Ordföranden Timo Soini sade inte i går om partiet endast utnämner en kultur-, idrotts- och Europaminister eller om det blir fler ministerbyten.

Sannolik ny sannfinländsk minister är i varje fall riksdagsgruppens ordförande Sampo Terho. Han har det starkaste stödet i riksdagsgruppen att bli ny ordförande för partiet när Soini drar sig ur i juni.

Det kan bli förändringar även i ägarstyrningen eftersom statsminister Juha Sipilä (C) sagt att frågan tas upp under Centerns ministeröverläggning. Just nu har Sipilä hand om ägarstyrningen. En omfördelning kan till exempel betyda att ägarstyrningen tas över av näringsminister Mika Lintilä (C).