I början av mars sköt Nordkorea upp robotar som landade i Japanska sjön. Det var en övning för att kunna attackera amerikanska baser i Japan, enligt den statliga nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA.

I mitten av mars signalerade USA:s utrikesminister Rex Tillerson att tålamodet med den nordkoreanska regimen tryter och att ett militärt ingripande är en möjlighet.

Nordkorea har fortsatt med vapentester och USA:s flotta har närmat sig Koreahalvön med en grupp örlogsfartyg, vilket fördöms av Nordkorea.

USA:s president Donald Trump har upprepade gånger sagt att han kommer att hindra Nordkorea från att utveckla en kärnvapenstridsspets som skulle kunna nå USA.

Nordkorea anklagar i sin tur USA för att öka risken för krig genom att skicka örlogsfartyg till Koreahalvön och har hotat med "obarmhärtig ödeläggelse" om USA väljer att anfalla.

Den 26 april blev det känt att delar av den amerikanska militärens robotförsvarssystem THAAD har flyttas till södra Sydkorea.

Kina har uppmanat både Nordkorea och USA att sluta med militära aktiviteter som kan få den uppskruvade situationen att eskalera. (FNB–TT)