Valborgsfirandet i Helsingfors blev livligare under kvällen samtidigt som vädret klarnade. De tätaste folkmassorna var kring Järnvägstorget och Brunnsparken, där tusentals människor samlades under kvällen. Överkommissarie Jere Roimu säger att polisen under kvällens lopp fått reda ut några slagsmål.

Tidigare på kvällen samlades enligt polisens uppskattning 35 000 personer samlats för att se då Havis Amanda fick sin studentmössa. Roimu säger att polisens beredskap under stora evenemang numera är stor.

– Den senaste tidens händelser ute i världen har lett till att vi måste ta nya hotbilder i beaktande även om det inte finns någon egentlig hotbild.

Roimu säger att polisen stängde av alla centrala leder kring Salutorget under evenemanget.

Lugnt i hela landet

I sydvärsta Finland hade polisen flera uppdrag på gång under kvällen. Vid åttatiden på kvällen skickades flera polispatruller till en lägenhet i Påmark efter ett larm om möjlig skottlossning. På platsen påträffades en för polisen bekant person som beslutat att spränga gamla fyrverkeripjäser i en rökugn på balkongen.

I Uleåborg har kvällen förlöpt lugnt. Konstapel Mikko Vuorio vid Uleåborgspolisens ledningscentral säger att det kyliga vädret och regnet lett till att få begett sig ut för att fira.

– Man märker inte att det är valborg. Vädret verkar vara den bästa polisen, sade Vuorio.

I Tammerfors övervakade polisen gatuockupation i Ronka-tunneln. Polisen uppger att ockupationen förlöpte lugnt.

Solig söndag i söder

I södra och mellersta Finland var det värsta vädret över och himlen började klarna på söndagskvällen. Meteorologiska institutet uppgav att söndagen blir solig på många håll i söder. Samtidigt stiger temperaturen till kring tio grader.

I norr blir det fortsatt molnigt med risk för regnskurar.

Även väglaget har vänt mot det bättre. Gårdagens snö har smultit från landsvägarna, uppger vägtrafikcentralen i Tammerfors.

Det har inte heller förekommit några allvarligare krockar under dagen.

– Det verkar vara rätt lite trafik på landsvägarna, sade Auli Aaltonen vid vägtrafikcentralen.