– Jag tror att vi är så gott som klara, sade sångaren Leena Tirronen efter övningen.

Bidragen övades på Eurovisionsscenen som ligger i Kievs mässcentrum några metrostationer från stadens centrum.

Till Finlands show hör en bakgrundsbild med mörkt vatten som flimrar i bakgrunden då Norma John uppträder med låten Blackbird. Förutom Tirronen och Lasse Piirainen står endast en flygel på scenen. Instrumentet har utrustats med ljus- och rökeffekter.

Fjolårets vinnare påverkar alltid nästa års Eurovisionsbidrag. Jamala som vann sångtävlingen i fjol lär vara medskyldig till att många av årets bidrag har långsamt tempo och att det finns många kraftballader bland låtarna. Även Finlands bidrag är en ballad och enligt vadhållarnas beräkningar ser Norma John ut att lyckas ta sig vidare till final, men inte nå en topplacering.

Norma John vill själva inte tänka för mycket på vad vadslagningsbyråerna beräknar inför tävlingen.

– Vadslagarna slår vad och musikerna spelar. Det lönar sig inte att samla på sig press mitt i processen, säger Piirainen.

"Dramatiken saknas"

Brittiska journalister vid fansajten Oikotimes som specialiserat sig på Eurovisionen hade redan sett Norma John uppträda i London. Torsdagens prestation delade åsikterna.

– Sången skiljer sig ur mängden med sin kvalitet, med sångarens röst och med låtens rofylldhet. Det stämningsfulla uppträdandet stöder sången på ett vackert vis, sade Fred Medeiros.

Kollegan Darren Tompsett letade efter artiga formuleringar, men medgav till sist att han tycker att låten är tråkig. Enligt honom passar låten inte Eurovisionen, men han tror ändå att bidraget tar sig till final.

– Jag tycker om när det finns lite rörelse. Om jag ska vara ärlig tycker jag att låten saknar dramatik.

– Men de verkar vara väldigt trevliga personer!

Finland står på Eurovisionsscenen på tisdag. Tio av arton semifinalister tar sig vidare till finalen.

Finland tävlar med Sverige - Ryssland stannar hemma

  • Ukraina står värd för sångtävlingen Eurovision Song Contest i år och tävlingen ordnas i huvudstaden Kiev. Jamala som representerade Ukraina i fjol vann tävlingen i Stockholm.
  • Eurovisionsveckan startar på tisdag med den första semifinalen, där också Finland tävlar. Sverige är förhandsfavorit.
  • Den andra semifinalen ordnas på torsdag. Då står bland annat Estland och Norge på scen.
  • Ryssland skulle uppträda i den andra semifinalen men valde att inte delta i Eurovisionen på grund av konflikten med Ukraina. Ukraina ville inte låta Rysslands eurovisionsrepresentant Julija Samoilova komma in till landet eftersom att hon har uppträtt på Krim.
  • Finalen går av stapeln på lördag. Italiens Francesco Gabbani är förhandsfavorit för hela tävlingen.