Sol, snö, slask, snålblåst. Majvädret har hittills varit löjeväckande och man kan ju inte annat än hålla med MTV3-meteorologen Pekka Pouta som inte kunde hålla sig för skratt i direktsändning när han presenterade helgens väder i onsdagens "Huomenta Suomi". Klippet där han viker sig av skratt spreds snabbt i går och Pouta har blivit en Youtube-sensation, också utanför Finlands gränser. Videon har setts över 5,7 miljoner gånger på bara ett dygn.



"Det blir varmare varje dag. I morgon kan vi få till och med fem grader i flera regioner och på fredag finns det faktiskt risk för hela tio grader. De här temperaturerna är riktigt underhållande - till och med tio grader", säger han i videon och skrattar.

Poutas skrattattack fick "Huomenta Suomis" programledare Joanna Kuvaja att också tappa konceptet. Hon fick först inte ett ord ur sig och presenterade sedan följande gäst med fel namn.

Till Ilta-Sanomat säger Pouta att vädret egentligen är ganska hemskt.

– Det här är en semestermånad och arbetsgivare kan redan skicka folk på semester. Men det här är bara för mycket och det är komiskt.

Att klippet har setts av tusentals är inte något Pouta är direkt förvånad över utan visste redan efter sändningen att ett klipp kunde bli populärt.

– Det är så pass roligt och sammanfattar många människors åsikter om vädret just nu.

Trots det usla vårvädret har Pouta ändå förhoppningar om att sommaren kommer.

– Det är positivt att solen tittar fram stundvis och det blir alldeles säkert sommar innan hösten kommer, säger han i ett pressmeddelande.

VBL/ÖT har försökt nå Pouta för en kommentar men inte lyckats.