När samarbetsförhandlingarna inom Anvia Telecoms verksamhet för privatkunder och tv-verksamhet inleddes omfattade förhandlingarna 41 anställda. De nu avslutade samarbetsförhandlingarna innebär att fem jobb försvinner.

Harri Suokko, regiondirektör för Elisa i Österbotten, säger att förhandlingarna är ett resultat av att Anvia och Elisa övergår till en gemensam verksamhetsmodell. Elisas förvärv av Anvia Tele­com, inklusive bolagen IT-tjänster, Hosting, Anvia TV och Watson, godkändes i slutet av juni 2016.

– Den gemensamma verksamhetsmodellen tas i bruk i mitten av maj. Den innebär att Anvia och Elisa gemensamt ska utveckla servicen och verksamheten. Även Elisas motsvarande verksamhet granskas, berättar Harri Suokko.

Elisa arbetar med att bygga upp en ny kundtjänstfunktion till Vasa. Det blir en kundtjänst med särskild fokus på svenskspråkiga kunder.

– Elisas kundtjänst för privatkunder får ett nytt verksamhetsställe i Vasa. Det betyder att Elisas kundtjänst på svenska förbättras ytterligare, säger Suokko.