Staden betalar 150 000 euro i torgparkeringen efter att bolagsstämman i april beslöt att aktieägarna tidigarelägger betalningen av det återstående kapitallånet på en miljon euro.Aktieägarna betalar i förhållande till sin ägarandel.

Bolagsstämman beslöt också att det totala beloppet på kapitallånet som aktieägarna betalar till bolaget höjs från 4 miljoner euro till 4,45 miljoner euro.

Stadens andel av höjningen är 67 500 euro.

Enligt stadsdirektör Kristina Stenman är höjningen på 67 500 euro en komplettering, medan betalningen på 150 000 euro är en avgift som staden förbundit sig till i ägaravtalet.

– Kostnaderna är en del av helhetsarrangemanget, säger Stenman.

På måndagens stadsstyrelsemöte föreslog Eero Luomala (Pro Jakobstad) att förslaget förkastas. I omröstningen motsatte sig förutom Luomala även SDP-arna Kari Koskela, Bjarne Kull och Ulla Hellén att staden bidrar med ytterligare finansiering.

Jarmo Ittonen (Vänstern), Kurt Hellstrand (KD) och SFP-arna Mona Vikström, Owe Sjölund, Maria Lunabba, Kenneth Holmgård och Peter Boström sade ja till finansieringen.

Stadsstyrelsen föreslår därmed att stadsfullmäktige godkänner att ett kapitallån på 150 000 euro tidigareläggs och att ytterligare 67 500 euro beviljas som ett kapitallån.