JBK rivstartade på Elisa Stadion. Seth Paintsil jobbade fram en hörna, Antonio Hotta slog den på första stolpen och William Holti skarvade in 1–0. Då hade det gått 80 sekunder.

Efter den chockbehandlingen försökte VIFK hitta en väg in i matchen. Men trots visst övertag i bollinnehav lös chanserna med sin frånvaro. När Casper Källberg nådde högst på VIFK:s första hörna kom lagets enda egentliga läge i den första halvleken.

JBK spelade moget och organiserat försvarsspel över hela planen och såg till att göra det svårt för IFK att tränga sig igenom.

Efter 40 minuter blev läget än ljusare för JBK när Antti Palohuhta var på väg igenom och revs i tröjan av Tuomas Rintamäki som visades ut.

JBK hade lägen till 2–0 både i slutet på första och i början på andra.

Men i stället slog VIFK till på en kontring. Aleksi Pöntien tog sig förbi Anton Kass och hittade en helt fri Casper Källberg som bredsisade in kvitteringen efter 53 minuter.?

Med tio minuter kvar fick Jim Myrevik ett jätteläge att bli matchhjälte. Men avslutet på inhoppande Gusten Sundqvists fina inspel gick över.

Ett par minuter senare räddade Patrik Häggblom sitt lag med en bra utrusning när Casper Källberg slank igenom.

Även Alex Ramsay hade chansen att avgöra efter en underbar klackframspelning av Korkea-Aho men avslutet styrdes över av en försvarare.

JBK: Patrik Häggblom, Obinna Nzeh (65 Gusten Sundqvist), William Holti, Oskar Sandström, Anton Kass, Adam Vidjeskog, Viktor Strömbäck, Antonio Hotta, Seth Paintsil (46 Rasmus Korkea-Aho), Jim Myrevik, Antti Palohuhta (76 Alex Ramsay).