Grankullalaget kämpade och slet, men det gick inte framåt. Efter fyra serieomgångar och sex timmar grinar nollan fortsättningsvis i kolumnen för gjorda mål.

I matchen stod KPV:s sista utpost Joonas Myllymäki sysslolös i nittio minuter. Allt gästerna åstadkom var några halvfarliga inlägg och en direkt frispark i 87:e minuten från 19 meter, som Jonas Britschgi sköt tätt utanför.

Gästernas välspelande sista utpost Kimi Lindeman hade däremot en mer svettig afton och bjöd bland annat på en fin räddning på Henri Mynttis nick i slutminuterna.

KPV radade upp åtta hörnor och ett tiotal inlägg, men det ville sig inte. Sasa Savic bjöd på ett fint inlägg redan efter trettio sekunder, men Irakli Sirbiladze gjorde bort sig i öppet läge. Det måste också tilläggas att KPV:s insats inte var någon höjdare.

- Bollandet blev för omständigt och intetsägande. Vid den sista tredejdelen av matchen tog vi dessutom ofta fel beslut. Vi borde ha levererat fler fullträffar, men 1-0 ger exakt lika många poäng som en 4-0 seger, säger lagkaptenen Henri Myntti.

Matchens enda fullträff såg dagens ljus i 27:e minuten. Straffen grejades av Sirbiladze, som på ett inlägg av Savic slängde sig omkull efter en knuff i ryggen. Myntti stegade fram och fastställde det tidiga segermålet.

När Grankullas Toni Takamäki med en dryg kvart kvar drog på sig rött kort, vädrade hemmapubliken för en bredare segermarginal. KPV:s passningsspel haltade dock och det blev på tok för mycket bollande i sidled och bakåt, trots en man mer.

En cynisk men träffande läktarröst frågade ”vilket av lagen spelar med en man mer?”. Grankulla hade nämligen sadlat om till en försvarslinje med tre man och höll oväntat helt jämna steg med hemmalaget. I själva verket började KPV att maska i slutminuterna för att ro hem segern.

KPV vann med 1-0 efter ett dåligt spel. KPV-tränaren Jarmo Korhonen var av annan åsikt.

- De som tror att Grankulla är ett amatör- och kamratgäng är inte på traven. De sliter och gör livet surt för sin motstånadare. Det har både Jaro och TPS fått erfara.

GrIFK-tränaren Ari Asukka var rätt nöjd med lagets insats.

- Visst höll KPV taktpinnen, men vi stretade bra emot. Straffen vill jag inte sia om förrän jag kollat situationen på video. Vår matchruljans tvingar oss till rotation. På torsdag blir det en ny bortamatch till Uleåborg, sade Asukka.

GrIFK:s ledande målskyttar Petter Meyer och Daniel Langhof från tidigare år var inte i startelvan. Den sistnämnde gjorde dock ett sent inhopp. Jakobstadsbördiga David Nyman tog däremot plats i startelvan som defensiv innermittfältare, men byttes ut i pausen. I gästernas startelva övertygade unga stoppern Saikou Ceesay, som ifjol spelade division 2-fotboll i KäPa.