Det största bidraget, 100 000 euro, går till regissören Klaus Härös nya film som handlar om den ålderstigna konsthandlaren Olavi som försöker göra en sista stor affär innan han går i pension. Den tvåspråkiga filmen spelas in i Helsingfors i höst och planeras ha premiär ett år senare.

Kulturfonden har också beviljat 10 000 euro till en tvåspråkig dokumentärfilm om kompositören Sebastian Fagerlund och om hur operan Höstsonaten tar form. Dokumentären regisseras av Pekka Hako och har premiär i höst då också Höstsonaten får sin världspremiär.

Produktionsbolaget Kamala Productions har beviljats 20 000 euro för sin barnproduktion Sagor som ingår i Buu-klubbens satsning Läsning och berättelser. Produktionen är en tv-serie på 24 avsnitt på fem minuter som sänds i samband med julkalendern i år.

I år har Kulturfonden reserverat drygt en miljon euro för stöd till svenskspråkiga film- och medieproduktioner i Finland.

– Kulturfonden beviljar numera bidrag för innehållsproduktion på flera olika medieplattformar, inte enbart för film. Dessutom strävar vi efter att gynna utvecklings- och manusarbete då vi beviljar bidrag, säger Kulturfondens direktör Leif Jakobsson i ett pressmeddelande.