Finlands ishockeyförbund gick ut med vilka av de tolv lagen i serien som tilldelas licens för nästa säsong och Hokki ansågs inte hålla måttet.

– Vi väntade oss inget sådant. Vi har ju haft våra problem, men hade ändå väntat oss att få licens, säger Seppo Pussinen som är ordförande i föreningen som driver laget, Kajaanin Edustushokki.

Pussinen uppger att Kajanalaget nu har relativt gott om tid på sig att lämna in ett genmäle till förbundets licenskommitté, så det finns visst hopp för fortsatt seriespel i Kajana.

Hokki har spelat i FM-serien sedan 2002 och har med relativt knappa resurser tidvis nått stora framgångar. Hokki tog hem hela serien 2007 och har dessutom tagit två silver och två brons. Senast tvingades laget till kvalspel för att hållas kvar i serien.

FM-serien (Mestis) är den högsta serie som drivs av Finland ishockeyförbund. Ligan är ett separat aktiebolag och den som vill spela där måste ansöka om en plats i finrummet. Inget ligakval har ordnats sedan våren 2013, men Sport, KooKoo och Jukurit har ändå tagit steget upp i ligan sedan dess.