Det första träningspasset med tidtagning ordnas redan på torsdag och Kimi Räikkönen ser fram emot att köra på gatubanan som allmänt ses som en av de allra svåraste.

– Monaco går inte att jämföra med någon annan tävling, för det är helt annorlunda. Det är en stor utmaning och många små grejer måste gå rätt. Även om man råkar vara snabbast så är det inte bara så där att köra hem segern. Många saker kan gå fel, säger Räikkönen.

Eftersom loppet avgörs på Monacos gator får formel 1-bilarna ge vika för allmän kommers under fredagen. Det blir alltså en mellandag efter träningskörningen innan kvalet och tävlingen avgörs på lördag och söndag. Räikkönen hoppas på att bilen börjar fungera bra direkt, för annars lär problemen ackumuleras på ett helt annat sätt i Monaco än på andra banor.

– Det här är inte den bekvämaste banan att köra på för någon, eftersom utrymmet för att sköta jobbet är så litet. Det är alltid något sjabbel. Det är skönt att köra då bilen fungerar bra, men om allt inte fungerar så kan det bli ett långt veckoslut. Jag njuter av banan, jag har gjort några bra lopp här, men allt kan gå åt fanders och det kan gå snabbt. Det här är en utmaning och förhoppningsvis börjar allt bra i morgon (torsdag), säger Räikkönen.

Hans fru Minttu födde en flicka för en vecka sedan. Rianna Angelia Milanas storebror Robin föddes 2015, så det lär finnas mycket att hålla koll på i familjen Räikkönen. Kimi är ändå utvilad inför loppet i Monaco:

– Allt är okej, åtminstone för mig. Det är ju inte jag som matar henne, så jag kan inte göra något alls just nu!