Fredric Portin var med i kampen om pallplatserna ännu halvvägs in i loppet. Ett dåligt vägval fällde honom från pallen.

Portin blev tolva, en minut och sexton sekunder efter segraren.

Svensken Martin Regborn tog sin första världscupseger någonsin när han vann lördagens medeldistans i Lojo. Tvåan Olav Lundanes från Norge förlorade med 29 sekunder. Trean William Lind, Sverige, hade 47 sekunder fram till sin landsman.

Bland de tio bästa fanns sex orienterare från Sverige, två från Norge och två från Schweiz.

Damernas tävling fick också en svensk segrare. Helena Jansson vann med hela 50 sekunder till godo på tvåan Natalia Gemperle från Ryssland. Lina Strand, Sverige, blev trea.

Marika Teini blev bästa finländska. Hon blev femte, drygt två minuter efter segraren.

Sari Anttonen löpte också in bland de tio bästa. Hon blev åttonde.

Kirsi Nurmi blev 39:e.

På söndag avslutas den här världscuptouren med långdistans. Tävlingen avgörs i jaktstartsform. Starttiderna avgörs av orienterarnas sluttider i sprintkvalet och medeldistansen. De tio bästa i varje tävling får dessutom bonussekunder.