En dubbelsalva av Miro Schwalenstöcker fällde avgörandet i Uleåborg på måndagskvällen. KPV vann matchen med 2-1 (0-0).

Schwalenstöcker gjorde 1-0 efter 53 minuter och ökade på till 2-0 bara tre minuter senare.

Fem minuter senare fick AC Oulu brassen Jair utvisad och KPV kunde där med försvara sin tvåmålsledning med elva man mot tio. Det behöver i och för sig inte innebära någon garanti. Senast tappade KPV poäng på slutet med en man mer.

även den här gången lyckades motståndarna göra mål med en man mindre då Tit Essomba reducerade efter 82 minuter.

Men KPV höll undan och tog tre tunga poäng.

KPV: Joonas Myllymäki, Milos Josimov, Henri Myntti, Victor Shevchenko, Timo Rauhala (69 Matthew Mendy), Michal Mravec, Kim Ågren, Miro Schwalenstöcker (v), Aram Hasanzada, Miro Hasanzada (62 Aki Sipilä (v)), Miika Hohenthal (Teemu Mäki).