Det var i oktober förra året som det blev offentligt att Johaug testat positivt för den anabola steroiden clostebol, ett otillåtet preparat som Johaug enligt egen uppgift ska ha fått i sig i samband med behandling av sina sönderbrända läppar.

I februari i år dömdes den 13-faldiga OS- och VM-medaljören till 13 månaders avstängning, något som skulle innebära att hon blir fri att tävla tre månader före vinter-OS i Pyeongchang.

Internationella skidförbundet, Fis, var emellertid inte nöjt med den domen utan överlagade till idrottens skiljedomstol.

Under tisdagens inledande förhörspass svarade Johaug på frågor i omkring fyrtio minuter. Enligt uppgifter till nyhetsbyrån NTB var både Johaug och hennes juridiska ombud Christian B Hjort tillfreds med sina förklaringar.

– Det har gått väldigt fint. Det var enklare här än i Oslo. Jag har inte pratat så mycket med henne, men hon var nöjd, säger Johaugs manager Jörn Ernst.

Norges tidigare landslagsläkare Fredrik S Bendiksen, som tog på sig skulden för det inträffade, var på plats under förhören och ska också ha varit nöjd med sitt vittnesmål.

Förhören fortsätter under eftermiddagen.