Vid halv tre-tiden i natt, med två minuters mellanrum, gick larmen vid både frisörsalongen Hair House och Dallas Pizza Palazzo i Gerby. Tjuvar hade brutit sig in – för fjärde gången på tre år för Hairhouses del.

– Man börjar nog bli riktigt trött på det här. Det är en obehaglig känsla att någon är inne på ens egendom, säger Hairhouse-innehavaren Maria Karp med en uppgiven suck på onsdag morgon.

– Jag rusade iväg i nattlinnet vid tretiden i natt och möttes av polisbilarna.

Den här gången har pengar och en dator stulits från frisörsalongen.

– Men det var inte mycket pengar, vi har lärt oss från tidigare gånger och har inte längre nästan något här, säger Karp.

Röran efter tjuven/tjuvarna var däremot desto större:

– Det var ett riktigt blodbad när jag kom hit i natt. Man har försökt ta sig in både genom ytterdörren av glas och genom kafferumsfönstret och måste ha skurit sig riktigt ordentligt, det var blodklimpar på golvet och blod ända på asfalten på utsidan.

– Stefan Asplund var där och hjälpte mig städa till femtiden. Nu ska jag ta en dusch och så siktar vi på att öppna som normalt klockan 9.

Zoom

Fjärde inbrottet tre år - Maria Karp börjar vara uppgiven. Foto: Fredrik Westblom


Från Dallas verkar inget ha stulits, säger ägaren Stefan Asplund.

– Nej inget saknas den här gången. Men en kille har fastnat på övervakningskamerans film, och syns ganska tydligt. Jag hoppas vi får det här uppklarat i dag.

Senast natten till förra fredagen hade Dallas besök av inbrottstjuvar som for iväg med omkring 30 cigarettpaket. Nattens tjuv hade tagit sig in genom samma fönster.