Det var full ös från start. Den första målchansen uppstod redan efter två spelade minuter.

Myrans anfallare Chelsy Swackhammer gled in bakom linjen och drog av ett skott som gick precis utanför stolpen..

VIFK var inte sämre och i den tionde minuten vände Fanny Forss upp 35 meter från mål och åkte slalom förbi hela det gästande försvaret. Skottet täcktes av mittbacken Marie-Helen Prest i grevens tid.

Forss hade tre fyra bra målchanser under första halvlek, men fick inte in bollen. VIFK:s bästa läge kom i den 36:e minuten då Eva-Susanna Dahlmars var nära att trycka in en boll från närhåll.

Myrans bästa läge kom i den 45:e minuten då Annika Grundvall drog av ett långskott från runt 20 meter. Bollen dök mot Ida Bergs mål men hon fick fingrarna på den och parerade ut den via ribban.

VIFK var det aktivare laget under första halvlek och höll mycket boll. Myran var däremot starkare i närkamperna och varje gång man fick en fast situation såg det farligt ut.

Andra halvlek
Efter en ganska avvaktande start på halvleken började det hända saker vid 64:e minuten. VIFK gjorde först två byten då Katariina Ketonen och Linnea Hjerpe utgick till förmån för Julia Järvi och Siiri Koivula.

Sedan tog VIFK ledningen. Kommunikationsproblem mellan Myrans målvakt Emilia Söderman och mittbacken Nikita Korsström ledde till att bollen föll i foten på Forss som lyfte in 1–0 i tom bur.

En välkänd fotbollsklyscha lyder: du är mest sårbar då du gjort mål. Så var fallet även för VIFK. En minut efter ledningsmålet nickade Prest in kvitteringen från straffpunkten på ett inlägg. Berg i målet var chanslös.

Men VIFK vände på klyschan och återtog ledningen direkt. Inbytte Koivula tog emot en boll, vände sin dam och passade åt Dahlmars som drog iväg en kanon från 40 meter. Söderman var nu i sin tur chanslös då bollen gick in just under ribban.

Innan 70 minuter var spelat hade Swackhammer i sin tur en glödhet chans då hennes skott från 16 meter träffade ribban.

Myran fortsatte trycka på för en kvittering och en sådan var mycket nära i den 86:e minuten. Berg fick inte vantarna på en lös boll i straffområdet och Swackhammer dunkade bollen på mål, Emilia Grönholm räddade ändå på mållinjen.

I den 89:e minuten kom sedan kvitteringen. Myran fick en frispark från 40 meter och det var klart att det skulle bli farligt. Swackhammer mötte bollen och nickskarvade in den i mål.

Sedan föll VIFK ihop. En ny frispark från 20 meter parerades av Berg, returen träffade ribban och den returen drog Allie Stephenson in på volley från 15 meter.