Bilen ska ha kört på personer som var på väg hem från en moské. Nära brottsplatsen i Finsbury Park finns minst två moskéer.

Brittisk antiterrorpolis har kopplats in i fallet vid sidan av den vanliga polisen, skriver The Guardian. Utredningen är fortfarande i ett mycket tidigt skede.

Paraplyorganisationen The Muslim Council of Britain (MCB) skrev på Twitter att organisationen informerats om att en skåpbil kört på människor som lämnat moskén i Finsbury Park. Senare twittrade MCB att händelserna skedde utanför en annan moské nära Finsbury Park.

Enligt medieuppgifter är det också möjligt att människorna var på väg bort från en annan moské som ligger närmare brottsplatsen. Moskén i Finsbury Park ligger 300 meter från platsen där bilden körde över människorna. Polisen uppger att en person gripits.

Polisen uppger att Seven Sisters Road är stängd och trafikanter uppmanas välja en annan rutt. Räddningsverket i London skriver på Twitter att flera räddningsenheter larmats på plats.

Finlands Utrikesministerium twittrar att ministeriet följer med situationen. Ministeriet uppmanar personer som befinner sig i London att följa myndigheternas anvisningar

Zoom

Flera personer har skadats efter att en skåpbil kört in i människor på Seven Sisters Road i norra London. Foto: LK/Daniel Leal-Olivas


"Moskén förändrades med nya ledningen"

På sociala medier har det diskuterats om påkörningen var riktad mot muslimer. Myndigheterna har inte bekräftat ifall att påkörningen gjordes avsiktligt.
Peter Bergen som är en analytiker på CNN som specialiserat sig på terrorism säger att det finns en stor muslimsk gemenskap i grannskapet.

Enligt honom finns det en moské nära påkörningsplatsen som har ett tvivelaktigt rykte om sig där "islamistiska militanta samlas":

Enligt AFP har den näraliggande moskén ändå ändrats med den nya ledningen. År 2015 höll moskén tillsammans men 20 andra moskéer öppet i syfte att förbättra människornas kunskaper om islam. Idén till evenemanget kom efter terrordåden i Paris, varefter moskén i Finsbury Park fick hotbrev och hotfulla e-postmeddelanden.

"Jag såg människor gråta och skrika"

Cynthia Vanzella som bor nära påkörningsplatsen säger till

CNN att hon låg i sängen då hon började höra skrik. Vanzella gick till fönstret och såg människor samlas på en gata nära hennes hus.

– Människorna var skärrade. De skrev högt och försökte förtvivlat signalera sin oro till en polis som åkte förbi, sade hon.

– Jag såg flera av människorna gråta och skrika, säger Vanzella.