– Jag tror att det är möjligt eftersom jag är back som är bra i båda riktningarna. Jag tror jag är den bästa av de backar som kan spela i båda ändorna av planen, säger Heiskanen till nhl.com.

Heiskanen debuterade i FM-ligan förra säsongen. HIFK:s dåvarande tränare Antti Törmänen tycker att Heiskanen var lagets bästa back genast under sin debutsäsong.

– Han fattar i praktiken alltid rätt beslut. Han begriper när han ska spela pucken längs med isen, när han ska städa undan den och när göra en snabb vändning. Det är sådant man behöver i NHL:s mindre rinkar, säger Törmänen.

Törmänen berättar att det var meningen att Heiskanen skulle ha spelat en säsong med HIFK:s A-juniorer. Men Heiskanen övertygade träningsledningen redan under träningsperioden efter att han kom till klubben.

– Vi visste genast när vi såg honom att den här killen garanterat kommer att spela med oss i ligan, sade Törmänen till nhl.com.

Heiskanen ses som en pålitlig back som inte tar onödiga risker. Törmänen säger att han visst tar risker men att de tack vare hans spelintelligens alltid är kalkylerade.

– Han kan förutse och lösa problem innan de uppstår. Han anpassar sig till nya lägen genast.

NHL-draftens första omgång börjar natten till lördag klockan 2. Reserveringsomgångarna 2–7 börjar på lördag klockan 17.