Nu växer också kritiken mot hur brandkatastrofen hanterats och premiärministern kräver svar från ansvariga myndigheter.

En räddningshelikopter har skickats till olycksplatsen i Ouzenda, nära Pedrógão Grande. Det finns än så länge inga uppgifter om eventuella offer, rapporterar El Mundo.

Spansk, fransk och italiensk räddningstjänst har skickat flera plan för att hjälpa till i släckningsarbetet i Pedrógão Grande. Enligt källor som den spanska nyhetsbyrån EFE hänvisar till är olycksplanet portugisiskt.

Skarp kritik

Branden ska till stora delar vara under kontroll, enligt myndigheterna.

Över 1 100 personer från räddningstjänsten bekämpar den katastrofala branden som bröt ut i lördags och krävde över 60 liv i helgen. De flesta av dödsoffren har bränts ihjäl, instängda av lågorna i sina bilar.

Det riktas från flera håll skarp kritik mot varför inte väg 236 mellan Figueiró dos Vinhos och Castanheira de Pera där de flesta av offren dog, nu kallad för "dödens väg", stängdes av, rapporterar Reuters.

Premiärminister Antonio Costa kräver nu svar från ansvariga myndigheter för varför vägen skyltades om som alternativ väg sedan närliggande IC8 stängts av.

Dödsfälla

Vittnen berättar om hur de dirigerades om av militärpolisen till vägen som blev en dödsfälla för 47 människor.

– Vi kunde inte se någonting, vi kunde inte ens se vägen, bara lågorna och tallarna som föll över vägen, säger Maria de Fatima som överlevde branden till portugisisk tv.

Costa kräver också svar på varför räddningsmyndigheternas kommunikationssystem drabbades av avbrott.