Centralstationen i Bryssel i Belgien har evakuerats efter en mindre explosion. Även torget La Grand Place närheten av stationen har evakuerats.

En person som uppges ha burit en ryggsäck och ett bombbälte ska ha "oskadliggjorts" av säkerhetspersonal, skriver den belgiska tidningen Het Laatste Nieuws.

Han har skjutits och uppges vara allvarligt skadad, enligt kvällstidningen Dernière Heure.

All tågtrafik har stängts av, enligt belgiska medieuppgifter.



Polisen säger att läget är under kontroll och ingen utöver den skjutne mannen är skadad, rapporterar BBC.

Enligt ögonvittnen prisade mannen Allah innan militären sköt på honom.

En bombpatrull har kallats till platsen för att leta igenom stationen.

I mars 2016 dödades 32 personer i terroristattacker mot flygplatsen och tunnelbanan i Bryssel. IS tog på sig dåden.

Terrordåden i Bryssel 2016

  • Den 15 mars slog belgisk och fransk polis till mot ett hus i Brysselkommunen Forest, där en person, tidigare bosatt i Sverige, sköts ihjäl efter skottlossning med polisen.
  • Tre dagar senare ledde spår från huset i Forest till att polisen kunde gripa Salah Abdeslam, efterspanad som delaktig i terrordåden i Paris i november, i kommunen Molenbeek.
  • Den 22 mars slog självmordsbombare till mot Zaventem-flygplatsen strax utanför Bryssel samt tunnelbanestationen Maelbeek. Över 30 personer dödades och flera hundra skadades.
  • Den 8 april greps svenske Osama Krayem, utpekad för att ha assisterat den självmordsbombare som slog till i tunnelbanan i en lägenhet i kommunen Etterbeek. I kommunen Anderlecht greps senare samma dag även den så kallade "mannen i hatten", som befann sig på Zaventem tillsammans med självmordsbombarna där