När drottning Elizabeth traditionsenligt läser upp den brittiska regeringsförklaringen är det i en nedbantad ceremoni. Och talet riskerar att överskuggas av den protest som vänsteraktivister planerar att genomföra utanför parlamentet i London, skriver The Telegraph.

Demonstranterna har utlyst en "vredesdag" och ska protestera mot regeringens åtstramningspolitik som de anser var bidragande till dödsbranden i höghuset Grenfell Tower. Organisatörerna har uppmanat människor att ta ledigt från skolor och arbeten eller sjukanmäla sig för att delta.

Premiärminister Theresa Mays Konservativa parti förlorade sin majoritet i valet som ordnades i början av juni. Konservativa partiet har planerat att ha nordirländska DUP som sitt stödparti.

De utdragna regeringssamtalen mellan Konservativa partiet och DUP har försenat drottningtalet med ett par dagar. Källor inom DUP säger till

The Guardian att förhandlingarna inte har framskridit så som man förväntat sig. Enligt källor som

BBC talat med har partiet varnat om att de konservativa inte kan betrakta stödet från DUP som en självklarhet.

Buckingham Palace har meddelat att en del ceremoniella element kommer att tas bort, bland annat kommer drottningen inte att bära Imperiestatskronan och hon kommer att åka bil till parlamentet istället för häst och vagn.